domov >>Nadpultni in potovalni filtriPodpultni filtriKomponente filtrovOdstranjevalec vodnega kamnaNaročilo izdelkovPomoč in informacije

 

Filtrirni vrči za vodoCoolerjiVlažilci zrakaIonizatorji zrakaČistilniki in ionizatorji zraka


Vodni filter VARIO

 

Kot pove že njihovo ime, podpultne filtre namestimo pod pult pomivalnega korita. Filter priključimo na dovod hladne vode, običajno s pomočjo križnega ali T kosa. Seveda ne smemo pozabiti na ventil, ki omogoča zaprtje dovoda do filtra v primeru menjave filtrirnega vložka. Iz filtra vodi cev do posebne pipe za pitno vodo, ki je nameščena na pomivalnem koritu poleg običajne pipe za nefiltrirano vodo.

Teste iz laboratorijev dobite TUKAJ!

Nakup
Vodni filter

Vodni filter priključimo tako, da na izvod hladne vode pod pomivalnim koritom privijemo T-kos z ventilom, na katerega priključimo dovodno cev filtra. Iz filtra je voda speljana v posebno pipo za filtrirano vodo.
Komplet Vario vsebuje:
- ohišje filtra
- filtrirni vložek Premium (proizvajalec Carbonit)
- pipo za filtrirano vodo
- nosilec za pritrditev na steno
- inox priključne cevi
- 3 reducirne niple 1/2" - 3/8"

Mere ohišja podpultnega filtra so standardne, zato je možno vanj vstavljati vložke različnih proizvajalcev.Višina ohišja filtra je 30 cm, premer 12 cm. Priključki so standardni vodovodni 1/2".
Možna je tudi zaporedna vezava več ohišij, npr. za dodatni sedimentni filter, odstranjevanje nitratov, mehčanje vode ipd.


Filtrirni vložek Premium

PREMIUM - Visoko sposobni filter, ki iz vode odstranjuje najširši spekter zdravju škodljivih onesnaževalcev. Filter je primeren praktično za vse vire pitne vode, tako za vodo iz javnih vodovodov kot za majhna lokalna zajetja, v katerih je voda mnogokrat oporečna, bodisi zaradi bakterioloških ali kemijskih onesnaževalcev. Filter je zelo primeren tudi za čiščenje kapnice - deževnice na vikendih ali na področjih brez javne vodooskrbe.

Osnova filtra Premium je monoblok aktivnega oglja z največ 0,5 mikrona velikimi porami, ki zadrže tudi bakterije, v veliki meri pa iz vode odstrani celo viruse. Filter seveda odstrani tudi motnost vode, vonj ter zelo izboljša njen okus. Filter Premium učinkovito odstranjuje tudi pesticide, različne organske kemikalije, naftne derivate ter njihove razpadne produkte, težke kovine in še mnogo drugih onesnaževalcev.

Kapaciteta: 10.000 litrov ali 6 mesecev


Prikaz delovanje filtra vario
Delovanje filtra vario, iz leve prihaja vodovodna voda,
na desni je prečiščena voda.


Slika: montaža filtra Vario (Ljubljana-Bežigrad)
montaža podpultnega filtra vario


Tabela: Učinkovitost filtra PREMIUM (Carbonit Nemčija)

OnesnaževalecZmanjšanje koncentracije
Escherichia coli> 99,9 %
Enterococcus faecalis> 99,9 %
Polio virusi> 99,9 %
Svinec> 90 %
Baker> 90 %
Klor> 99 %
Kloroform> 99,9 %
Lindan> 99,8 %
DDT> 99,8 %
Atrazin> 99,8 %
Polarni pesticidi> 99,9 %
Ostanki zdravil> 99,9 %

Slika: montaža sistema Vario

montaža sistema Vario

Slika: komponente sistema Vario

 


 
Vprašanja in odgovori:Live chat
Podpora v živo


 
Vodni sistemi, filtri za vodo, filtracija vode

 

Prehranska dopolnila