domov >>Nadpultni in potovalni filtriPodpultni filtriKomponente filtrovOdstranjevalec vodnega kamnaNaročilo izdelkovPomoč in informacije

 

Filtrirni vrči za vodoCoolerjiVlažilci zrakaIonizatorji zrakaČistilniki in ionizatorji zraka


VULCAN fizikalna obdelava vode - pozitivni učinki delovanja
 

Vulcan kovčekFizikalna obdelava vode ne odpravlja apnenca v vodi, ampak vpliva na tvorbo apnenčastih kristalov tako, da se le ti ne nalagajo več v ceveh, ker so v vodi po njeni obdelavi to le »lebdeči delci«, veliki približno do 2 mikrona, ki odtečejo skupaj z vodo. To pozitivno spremembo je mogoče potem ko ste vgradili VULCAN hitro in enostavno prepoznati na sledeči način:

 

Mrežice na pipi, šobe in ročka za tuširanje ostanejo čiste. Vstavite nove mrežice v pipo, ki jo pogosto uporabljate. Zelo hitro boste ugotovili, da se na mrežici ne nabira več vodni kamen; apnenčasti kristali stečejo skupaj z vodo skozi mrežico, ne da bi se na njeni spodnji strani nabiral vodni kamen. Enako velja za šobe in ročke za tuš.

Lise, ki nastanejo v tuš kabini, umivalniku, umivalnem koritu, na ploščicah, armaturah in drugje, zaradi apnenca v vodi, so seveda še vedno vidne. Kjer voda na površini izhlapi, ostane tudi apnenec, kajti apnenec ne more izhlapeti. Do sedaj so bile lise zasušene na površini in ste jih lahko odstranili le z agresivnim čistilom (kar je tudi načelo površino, ki je postala hrapava). Apnenec iz vode, obdelane z VULCAN - om, se sedaj nalaga v obliki prahu in ga lažje odstanimo.

V zaprtih grelcih za vodo (električni bojler) do cca. 70o C vidimo zelo tanko plast vodnega kamna v njihovi notranjosti : na grelcih in na stenah. Teh oblog ni potrebno odstraniti, ker ne motijo prenašanja toplote. Življenjska doba se tem grelcem podaljša.

   

Zaradi fizikalne obdelave vode z VULCAN-om prihranite tudi pri praških, čistilnih sredstvih in sredstvih za nego.

Na odprtih grelcih vode, ki so brez pritiska, kot npr. avtomat za kavo, se pod vplivom delovanja VULCAN - a vodni kamen nabira vsaj 3 – 5 krat počasneje kot sedaj. V avtomatu za kavo se voda najprej upari, para ne izloči apnenčastih kristalov in lebdečih delcev iz avtomata. Vendar pa so se dosedanje normalne trde obloge vodnega kamna koncentrirano nabirale na vseh grelnih površinah oz. stenah v avtomatu in tako kmalu preprečile prenos toplote. Z uporabo VULCAN - a pa lebdeči apnenčasti delci ostanejo enakomerno razporejeni v vodi že v rezervoarju za vodo; toplota se torej prenaša z minimalno izgubo. Življenjska doba avtomata je torej tri do pet krat daljša.

Težave z vodnim kamnom? Ne, imamo VULCAN.

Težave, ki jih povzroča trda voda, bodo z namestitvijo VULCAN nevtralizatorja vodnega kamna stvar preteklosti. VULCAN izpolnjuje vse zahteve, ki jih danes mora izpolnjevati okolju prijazna in po najmodernejši tehnologiji razvita naprava za preprečevanje nalaganja vodnega kamna:
  • avtomatična prilagoditev na vsako kvaliteto vode
  • zanesljivost pri delovanju
  • nobenega truda in stroška pri vzdrževanju
  • nobenega rezanja cevovoda – ni stroška z montažo

Prednosti, ki jih pridobimo z namestitvijo VULCAN:

  • prihranek časa, truda in agresivnih čistilnih sredstev pri čiščenju
  • tušev in pip, umivalnikov, kopalnih kadi…
  • prihranek pri porabi pralnih sredstev
  • ni nabiranja vodnega kamna na grelcih, zato je manjša poraba energije in s tem manjši stroški
  • odpravlja mnoge težave z alergijami pri umivanju in tuširanju
  • zmanjšuje tudi stare obloge vodnega kamna in rje

Montaža VULCANO

Naročilo ionizatorja zraka 
Vprašanja in odgovori:Live chat
Podpora v živo


 
Vodni sistemi, filtri za vodo, filtracija vode

 

Prehranska dopolnila