domov >>Nadpultni in potovalni filtriPodpultni filtriKomponente filtrovOdstranjevalec vodnega kamnaNaročilo izdelkovPomoč in informacije

Filtrirni vrči za vodoCoolerjiVlažilci zrakaIonizatorji zrakaČistilniki in ionizatorji zraka
Filter NaturePure
 

Kot pove že njihovo ime, podpultne filtre namestimo pod pult pomivalnega korita. Filter priključimo na dovod hladne vode, običajno s pomočjo križnega ali T kosa. Seveda ne smemo pozabiti na ventil, ki omogoča zaprtje dovoda do filtra v primeru menjave filtrirnega vložka. Iz filtra vodi cev do posebne pipe za pitno vodo, ki je nameščena na pomivalnem koritu poleg običajne pipe za nefiltrirano vodo.

Nakup
Filter NaturePure

Filter majhnih zunanjih dimenzij, ki ima izredno sposobnost odstranjevanja onesnaževalcev najširšega spektra.

Filter priključimo tako, da na izvod hladne vode pod pomivalnim koritom privijemo T-kos z ventilom, na katerega priključimo dovodno cev filtra. Iz filtra je voda speljana v posebno pipo za filtrirano vodo. V običajnih razmereh filtriramo le vodo za pitje in kuhanje.Filter je primeren za vse vode ne glede na njihovo onesnaženost. Pri normalno onesnaženih vodah čistilni vložek zadostuje najmanj za eno leto.

Tehnični podatki:
Velikost por: 0,1 mikrona nominalno, 0,4 mikrona absolutno.
Kapaciteta filtra Nature Pure znaša približno 1900 l, pretok skozi filter 1,9 l/min. 
Ohišje filtra je visoko 15 cm, premer znaša 10 cm. Zaradi majhnih dimenzij filter lahko vgradimo praktično kamorkoli. 

Ameriška firma General Ecology je vodilni svetovni proizvajalec filtrov za pitno vodo. Filtri General Ecology so visoko učinkoviti in odstranijo iz vode izredno širok spekter onesnaževalcev. Vse različice filtrov delujejo na patentiranem principu "strukturirane filtracije", ki učinkuje proti mikrobiološkemu in kemijskemu onesnaženju, prav tako pa odstrani slab okus, vonj ter motnost vode.

Strukturirana filtracija:
Mikrofiltracija do 0,1 mikrona fizičnozadrži vse delce, kot tudi bakterije, giardio, kriptosporidije in druge parazite.
Molekularna filtracija in adsorpcija širokega spektra učinkovito odstrani klor, organske kemikalije, PCB, pesticide, herbicide in topila vključno s slabim okusom, vonjem in barvo.
Elektrostatična separacija deluje na osnovi negativnih in pozitivnih nabojev, ki privlačijo še manjše delce, kot jih lahko odstrani mikrofiltracija.

Zaradi enkratnega sistema strukturirane filtracije v povezavi z mehanizmi za odstranjevanje organskih snovi, pri filtrih Nature Pure ne prihaja do kopičenja patogenih bakterij, kot pri običajnih ogljenih čistilnikih. Bakterije namreč potrebujejo za svoj obstoj in razmnoževanje hrano. Poleg tega imajo relativno kratko življenjsko dobo (merimo jo v urah, ne v dnevih ali letih). Hrano dobivajo iz organskega onesnaženja v vodi. Ker bakterije ostanejo na zunanjih površinah čistilnega vložka, njihova hrana pa se absorbira v notranjosti vložka, nimajo hrane, se ne morejo razmnoževati in propadejo v relativno kratkem času. Ker filter odstranjuje bolezenske klice, obenem odstrani tudi strupe, ki jih te klice izločajo.

O izjemni čistilni sposobnosti tehnologije strukturirane filtracije pričajo opravljene analize, ki jih boste našli na strani testi. Na isti strani si ogledate tudi rezultate primerjalnega testa različnih filtrov za pitno vodo, ki ga je izvedla nemška revija Pro Mobil.

Filtri General Ecology ne odstranijo dragocenih v vodi raztopljenih mineralov in elektrolitov, ki so bistvenega pomena za kakovostno vodo in s tem posredno za zdravje.

Firma General Ecology je bila ustanovljena leta 1973. Filtre General Ecology v svoja letala vgrajujejo največji izdelovalci letal (Boeing, Mc Donnel Douglas, Airbus), zaupajo pa jim tudi druge zahtevne stranke po vsem svetu, npr. družbe Mobil, Fuji, Mirovne sile OZN in še mnogo drugih.
 

REZULTATI LABORATORIJSKEGA TESTIRANJA FILTRA

Tabela prikazuje rezultate testa, ki je potekal tako, da je bila najprej analizirana onesnažena voda, v drugem stolpcu pa je prikazana sestava iste vode po filtraciji. Test je bil izveden s terensko odvzetimi vzorci onesnažene vode in ne s sintetično pripravljenimi vzorci, kot je to običaj pri mnogih drugih proizvajalcih filtrov. Oznaka ND v tabeli pomeni, da je bila koncentracija onesnaževalca v vzorcu tako nizka, da jo analizne aparature niso mogle več zaznati.

 
Onesnaževalec Vhodna koncentracijaKoncentracija na izhodu iz filtra 
Organske kemikalije
1,1-Dikloretan 10 ppbND
1,1,2-Trikloroetan20 ppbND
1,2-Dibromometan (EDB)1,9 ppbND
1,4-Diklorbenzen 73 ppb ND
2,4,5-TP (Silvex)30,6 ppbND
2,4-D338 ppbND
Aldicarb (Temik)228 ppbND
Ogljikov tetraklorid20 ppb 0,6 ppb
Klordan50 ppb ND
Klor (rezidualni)500 ppbND
Kloroform300 ppbND
Dikloroetan9,8 ppb 0,882 ppb
Diizopropil eter 89 ppbND
Heksaklorobenzen 10 ppbND
Metoksiklor 114 ppb<3 ppb
P-klorobenzen10 ppb ND
PCB 0,05 ppbND
Tetrakloretilen (PCE) 73 ppbND
Trikloretilen 328 ppbND
Trihalometani-skupni 92 ppbND
Mikrobiološki kontaminanti(kolonij/100 ml)(kolonij/100 ml)
Campylobacter jejuni 1,6 – 3,0 . 107ND
Escherichia coli 107ND
Fekalne koliformne bakterije 103ND
Giardia lamblia 1,13 . 105ND
Cryptosporidium 1,81 . 103ND
Listeria monocytogenes 2,2 – 2,8 . 107ND
Pseudomonas aerigompsa 103ND
 Salmonella typhi 105ND
Staphylococcus aureus106ND
Streptococcus foecalis105ND
Vibrio cholerae inaba106ND
Vibrio cholerae ogawa106ND
Yersinia enterocolitica2,0 – 2,8 . 105ND
Kovine
Svinec150 ppbND
Železo0,8 mg/l0,06 mg/l
Ostali parametri
Barva200
Trdota72 mg/l66 mg/l
Vonjslabbrez vonja
Okusslabdober
Motnost20

 


 
Vprašanja in odgovori:Live chat
Podpora v živo

 
Vodni sistemi, filtri za vodo, filtracija vode

 

Prehranska dopolnila