domov >>Nadpultni in potovalni filtriPodpultni filtriKomponente filtrovOdstranjevalec vodnega kamnaNaročilo izdelkovPomoč in informacije

 

Filtrirni vrči za vodoCoolerjiVlažilci zrakaIonizatorji zrakaČistilniki in ionizatorji zraka


MAICAT sistemi za odstranjevanje vodnega kamna
 

Vodni kamen je škodljiv in nadležen
Vodni kamen tvorijo obloge iz kalcijevega karbonata, ki se iz vode izločijo ob stiku z zrakom ali pri segrevanju. Zdravju ni škodljiv, je pa nadležen ter otežuje delovanje in poslabšuje učinkovitost različnih naprav. V gospodinjstvu vodni kamen pušča trdovratne madeže na umivalnikih, kadeh in kabinah za tuširanje, maši mrežice (perlatorje) na pipah, tuše.

Vodni kamen skrajšuje življenjsko dobo pip, ventilov, kakor tudi bojlerjev ter pralnih in pomivalnih strojev. Obloge vodnega kamna zaradi slabše toplotne prevodnosti povzročijo mnogo večjo porabo električne energije. Ste vedeli, da že 3 mm debele obloge na bojlerju pomenijo kar 25 % večjo porabo električne energije in s tem 25 % večji račun za porabljeno električno energijo?

MAICAT -revolucionarna novost v odstranjevanju vodnega kamna
Maicat katalitični granulat se je izkazal kot odlična alternativa dosedanjemu načinu odstranjevanja vodnega kamna z ionskimi izmenjevalci ali magnetnimi polji. Odstranjevanje vodnega kamna s katalitičnim granulatom je okolju prijazno, saj ne uporabljamo nobenih kemikalij, sistem praktično ne potrebuje vzdrževanja, voda pa v sebi še vedno zadrži koristne minerale.

MAICAT uporabljamo za zaščito bojlerjev, pralnih in pomivalnih strojev, kakor tudi za zaščito celotnih hiš, gostinskih ali proizvodnih obratov. Obstajajo rešitve za široko paleto uporab, od najmanjših objektov do zaščite celotnih vodovodnih sistemov.

Princip delovanja - MAICAT efekt
Ko se voda pretaka skozi medij MAICAT, se premikajo molekule raztopljenega vodnega kamna (kalcijevega karbonata) ob površini katalitičnega granulata. Granulat deluje kot katalizator: površina granulata je izdelana tako, da pospešuje izločanje molekul vodnega kamna v kristalni obliki na površini granulata.

Kristali kalcita se hitro povečujejo. Ko se kristalna plast kalcita dovolj odebeli, postane nestabilna in se odlušči od površine granulata. Odluščeni kalcit potuje s tokom naprej po ceveh kot mikrokristalni prah, ki ostaja v vodi in se ne more več oprijeti sten napeljave ali aparatov, kot je to primer pri izločanju vodnega kamna iz katalitično neobdelane vode.

Na ta način v vodi ostanejo dragoceni minerali kalcija in magnezija, ki so potrebni za ohranjanje našega zdravja, vendar se iz vode ne izločajo v obliki vodnega kamna, ki bi povzročal škodo na vodovodni napeljavi ali gospodinjskih aparatih.

MAICAT sistemi za odstranjevanje vodnega kamna
Katalitični granulat MAICAT lahko uporabimo za zaščito posameznih gospodinjskih ali drugih strojev, lahko pa z granulatom obdelamo vso vodo na vhodu v objekt. Velikost sistema MAICAT je pogojena z pretokom vode; večji pretoki zahtevajo več granulata in s tem tudi večji katalitični sistem.

Na voljo je več izvedb sistema MAICAT:

 Tip
Pretok
Priključki
Višina
Premer
Uporaba
Maicat C08
8 l/min
1/2 "
300 mm
120 mm
posamezni gospodinjski aparati
Maicat C24
24 l/min
1 "
300 mm
180 mm
manjša stanovanja
Maicat C48
48 l/min
1 "
600 mm
180 mm
stanovanjske hiše
Compact
 48 l/min
1 "
443 mm
208 mm
stanovanjske hiše

Maicat Compact je po čistilni sposobnosti enak izvedbi MaicatC48, le da je nižji in širši, tako da ga je običajno lažje namestiti v primeru stiske s prostorom.

Maicat
MAICAT sistemi za odstranjevanje vodnega kamna
Maicat C08Maicat C24
Maicat C48Maicat Compact


MAICAT preprečuje nastanek vodnega kamna: armature, gospodinjski aparati, cevi, grelniki vode so brez trdih apnenčevih oblog. Celo robovi apnenca na ploščicah, keramiki in armaturah z MAICATOM izgubijo svojo trdovratnost, tako da jih lahko obrišemo z vlažno krpo, brez agresivnih čistil. MAICAT raztaplja obstoječe obloge: v praksi opažamo, da voda, obdelana z MAICATOM raztaplja obstoječe obloge apnenca v ceveh in jih tekom časa skoraj popolnoma razgradi/odstrani. Tako z MAICATOM na enostaven in nedestruktiven način saniramo vodovodno napeljavo.

MAICAT sistemi za odstranjevanje vodnega kamna

MAICAT povzroči nastanek mikrokristalnega zaščitnega sloja: tako na notranjih stenah novih kovinskih cevi kot tudi po razgradnji oblog nastane povsem tanka zaščitna plast metal-karbonata, ki nima por in se dobro oprime cevi.

Za večje stanovanjske enote ali proizvodne obrate je možna dobava sistemov z večjo kapaciteto.

Naročilo Maicat 
Vprašanja in odgovori:Live chat
Podpora v živo


 
Vodni sistemi, filtri za vodo, filtracija vode

 

Prehranska dopolnila