Kupon za popust pri nakupu - klikni!
domov >>Nadpultni in potovalni filtriPodpultni filtriKomponente filtrovOdstranjevalec vodnega kamnaNaročilo izdelkovPomoč in informacije

Filtrirni vrči za vodoCoolerjiVlažilci zrakaIonizatorji zrakaČistilniki in ionizatorji zraka


Ionizator zraka Amcor
 

Negativni ioni so nosilci življenjske energije, ki jih vdihavamo:

 • izboljšajo prekrvavitev in čistijo organizem škodljivih snovi
 • prekrvavljujejo možgane, krepijo umsko koncentracijo, lajšajo glavobole ter dpravljajo posledice stresa in napetosti
 • poživljajo pri izčrpanosti in izboljšajo psihofizično zmogljivost
 • pospešujejo okrevanje pri boleznih in ugodno delujejo na dihala, srce in ožilje
 • lajšajo astmo, bronhitis in težave z dihali ter blažijo alergije
 • zmanjšajo vremensko pogojene bolečine v sklepih in druge motnje
 • v organizmu nevtralizirajo zdravju škodljive proste radikale ter zavirajo degenerativne bolezni sklepov, ožilja, živčevja in notranjih organov
 • v stanovanju nevtralizirajo škodljive vplive računalnikov, TV in sodobnih materialov

Ne samo zadnja desetletja, ko je znanost bolj razvita, ampak že tisočletja je znano, da dihanje ni le izmenjava kisika in dioksida, ampak da je ključna funkcija dihanja prav tako sprejemanje negativnih ionov, nosilcev življenjske energije v ozračju.

Z IONIZATORJEM V HIŠI BOLJŠE SPIMO IN VSTANEMO BOLJ SPOČITI, IMAMO VEČ ŽIVLJENJSKE ENERGIJE IN SMO BOLJ USTVARJALNI.

ZAKAJ POTREBUJEMO V SVOJEM DOMU IONIZATOR?

V stanovanju in stavbah negativnih ionov kritično kljub zračenju primanjkuje, ker jih vežejo sodobni in umetni materiali: topli podi, zavese, premazi za pohištvo, beton, kovina, klima naprave in centralno ogrevanje, statična elektrika računalnikov, TV ekranov in gospodinjskih pripomočkov itd ... Zato se v prostoru množijo pozitivno nabiti ioni, ki zmanjšujejo količino kisika v krvi, poslabšajo prekrvavitev in nas naredijo utrujene, razdražljive, pečejo nas oči, grlo je suho, nos zamašen, boli nas glava, sklepi itd ...

Tudi pri odprtih oknih je v stanovanjih običajno le nekaj 10 neg. ionov/cm3, organizem pa jih potrebuje za dobro prekrvavitev, zdravje in splošno počutje vsaj 1.000/cm3!

Ionizator naredi z oddajanjem negativnih ionov naše bivanje bolj zdravo in prijetno!

V starih časih, ko so bile hiše iz naravnih materialov, je bilo dovolj urediti bivalni prostor v skladu s tradicionalnim znanjem in načeli (feng shui, vastu, radiestezija) in že je bilo okolje zdravju prijazno in ugodno za počutje. Sodobni strokovnjaki za zdravo bivanje pa danes vse bolj opozarjajo, da je nujno nevtralizirati škodljive vplive snovi, iz katerih so zgrajene naše hiše, če želimo zdravo živeti v stanovanjih in stavbah.

Zdravju in počutju koristni negativni ioni, ki jih oddaja ionizator, nevtralizirajo škodljive snovi sodobnih in umetnih materialov, računalnikov, televizijskih ekranov, gospodinjskih pripomočkov in električne napeljave.

 

PREDSTAVLJAMO VAM:

Ionizator zraka: Alp ioniser Amcor
Ionizator za vaš poslovni prostor ali stanovanje

 

Alp ioniser Amcor

Tehnični podatki:

Radij delovanja (v vse smeri): 3 m ob mirujočem zraku, do 8m če se zrak giblje
Način oddajanja ionov: ogljikova pletenica, ki ne povzroča ozona
2 kontrolni lučki za prikaz delovanja naprave in oddajanja ionov
Velikost: 15 x 4,6 x 9 cm
Teža: 0,3 kg
Narejen A-test na Slovenskem inštitutu za kakovost in meroslovje - SIQ


Cena z ddv: 100 € 90,90 €


Dostava znaša 5,00 €.

Naročilo ionizatorja zraka

 

Zdravilni negativni ioni:
Negativni ioni so majhni, električno negativno nabiti delci, ki jih telo nujno potrebuje za dobro zdravje in počutje. V naravi jih je več, v bivalnem okolju pa daleč premalo, ker jih vežejo nase sodobni materiali kot so beton, kovina, umetne mase, električna napeljava, televizijski in računalniški ekrani ... Ionizator je naprava, ki oddaja negativne ione in v našem domu ali pisarni vzpostavlja zdravo ionsko ravnovesje v ozračju, ki ga vdihavamo.

Prvotni ionizatorji so sproščali negativne ione skozi kovinsko iglo, ki je sčasoma oksidirala in sproščala nezaželjeni ozon. Da bi se znanost temu izognila, je v zadnjih desetletjih razvila ionizatorje nove generacije, ki oddajajo negativne ione preko ogljikove pletenice. Ionizatorji z ogljikovo pletenico so zdravstveno brezhibni in neoporečni. Znano je, da imajo zaradi oddajanja negativnih ionov številne ugodne učinke na žive organizme.

Negativni ioni zelo ugodno učinkujejo na dihala, srce in ožilje. Izboljšajo prekrvavitev in vsebnost kisika v krvi, s tem pa tudi umsko zmogljivost. Zadostna količina negativnih ionov vpliva na večjo umsko zbranost in psihofizično vzdržljivost. Učenci, študentje in dijaki se v ioniziranih prostorih lažje učijo.

Negativni ioni so antioksidanti, ki se vežejo na škodljive proste radikale v telesu. Prosti radikali so reaktivne snovi, ki uničujejo zdrave celice. Nastajajo pri celični presnovi, ob boleznih, poškodbah, operacijah, preobremenitvah, v telo pa jih vnašajo tudi cigaretni dim, konservansi, onesnažena voda in zrak itd .... Negativni ioni telo čistijo škodljivih snovi in ga varujejo pred nastankom bolezni. Izboljšajo odpornost in upočasnjujejo razvoj degenerativnih bolezni. Telo ščitijo pred zunanjimi vplivi.

V neonesnaženi naravi se nahaja več negativnih ionov. Nastajajo v višjih plasteh atmosfere v procesu ionizacije zraka. Naravni tok negativnih ionov proti nižjim plastem atmosfere oskrbuje vsa živa bitja z za življenje nujno potrebnimi substancami. Negativni ioni poživljajo bio-elektro-kemijske procese in ohranjajo življenjske funkcije. Nepogrešljivi so za vdrževanje psihofizične moči in vitalnost organizma. Blažijo celo vremensko pogojene bolečine. Pred dežjem, ko količina negativnih ionov v naravi zelo upade, težje dihamo, smo bolj napeti, narašča krvni tlak, glavoboli in bolečine v sklepih. Po dežju se zopet odlično počutimo, polni smo volje in elana. Količina negativnih ionov v naravi se namreč po nevihtah izdatno poveča. Več negativnih ionov je tudi ob morju in v gorah, kamor si hodimo na oddih nabrat novih moči. Vendar pozor! Bivanje v sobah ne pomaga kaj dosti, kajti v stavbah negativnih ionov kljub zračenju zelo primanjkuje. Ionizacija zraka v bivalnem prostoru je v sodobnem času pomemben člen zdravega življenja.

Ionizatorji z ogljikovo pletenico naredijo stanovanje ali pisarno bolj zdravo in prijetno. V primerjavi s solnimi lučmi, katerih osnovna funkcija ni ioniziranje, ker sproščajo premalo negativnih ionov, oddajajo ionizatorji z ogljikovo pletenico po več stotisoč negativnih ionov na kubični centimeter zraka, kar zadostuje za ioniziranje v stanovanjih in stavbah.

PREDNOSTI IONIZATORJEV BREZ FILTRA:

 • ne brnijo, so popolnoma neslišni
 • so trajni in brez vzdrževanja
 • minimalna poraba elektrike (0,3W)
 • delujejo neprekinjeno vsa leta brez izklaplanja
 • maksimalna količina negativnih ionov

Ionizatorji z ogljikovo pletenico so izključno naprave z vgrajenim visokonapetostnim generatorjem za proizvajanjem ogromnih količin negativnih ionov (brez ozona).

Potrebe po filtriranju zraka ni:

 • najmanjših, podmikronskih delcev prahu v celoti ne zadrži noben filter – te delce učinkovito nevtralizirajo le negativni ioni;
 • večje delce prahu zadržijo dlačice v nosu in jih izločimo s kihanjem, tako da sploh ne morejo do pljuč

Slabosti ionizatorja s filtrom:

 • Brnijo (glasneje kot računalnik, manj glasno kot fen)
 • Večja možnost okvar zaradi vgrajenih mehanskih delov
 • Občasno jih je treba izklapljati
 • Večja poraba elektrike
 • Gumb za vklop ioniozatorja in filtra je isti, to pomeni, da ko izklopimo filtriranje zraka, ne deluje niti ionizator

Solne luči niso pravi ionizatorji, ker nimajo vgrajenega visokonapetostnega generatorja za proizvajanje negativnih ionov. Njihova koristnost je v naravni barvi in svetlobi itd., ne pa v pravi ionizaciji.

IONIZATOR – VIR NEGATIVNIH IONOV
Negativni ioni so nosilci življenjske energije, ki jih vdihavamo:

 • izboljšajo prekrvavitev in čistijo organizem škodljivih snovi
 • prekrvavljujejo možgane, krepijo umsko koncentracijo
 • lajšajo glavobole ter odpravljajo posledice stresa in napetosti
 • poživljajo pri izčrpanosti in izboljšajo psihofizično zmogljivost
 • pospešujejo okrevanje pri boleznih in ugodno delujejo na dihala, srce in ožilje
 • lajšajo astmo, bronhitis in težave z dihali ter blažijo alergije
 • zmanjšajo vremensko pogojene bolečine v sklepih in druge motnje
 • v organizmu nevtralizirajo zdravju škodljive proste radikale ter zavirajo degenerativne bolezni sklepov, ožilja, živčevja in notranjih organov
 • v stanovanju nevtralizirajo škodljive vplive računalnikov, TV in sodobnih materialov

 


 
Vprašanja in odgovori:Live chat
Podpora v živo

 

 
Vodni sistemi, filtri za vodo, filtracija vode

 

Prehranska dopolnila