domov >>Nadpultni in potovalni filtriPodpultni filtriKomponente filtrovOdstranjevalec vodnega kamnaNaročilo izdelkovPomoč in informacije

Filtrirni vrči za vodoCoolerjiVlažilci zrakaIonizatorji zrakaČistilniki in ionizatorji zraka

 

Kako lahko veliko prihranim kljub temu, da pijem
čisto filtrirano vodo?


Iz dneva v dan se vedno več ljudi zaveda, da tudi voda ni več to, kar je bila nekoč. Pretirana uporaba umetnih gnojil, pesticidov in ostalih kontaminantov resno ogroža naše zdravje. Ali se tudi vam pogosto dogaja, da vas boli želodec ali se slabo pučutite? Si s strahom natočite kozarec vode in se sprašujete, kaj vse je v njej? Lahko vam pomagamo odpraviti nekatere težave.


Zdravniki so ugotovili, da človeško telo potrebuje dnevno 2 litra čiste pitne vode! Če vzamemo za primer povprečno 4-člansko slovensko družino, bomo ugotovili, da z nakupom ustekleničene vode, porabimo letno okoli 540 eur, čeprav pijemo postano mrtvo vodo, ki je v plastenki že več mesecev in prav lahko se zgodi, da je voda absorbirala težke kovine in hormone iz plastike, če ta ni kvalitetno izdelana.
Nadzor je izredno omejen. Upoštevajte dejstvo, da za 1 plastenko vode porabimo pol litra nafte in 5 litrov iste vode.

Kot piše Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj :
"
Če bi 2 milijona Slovencev vsak dan v letu popilo le eno tako steklenico, pomeni to, da smo samo za vodo iz plastenk porabili ca. 415 000 sodčkov nafte. Tej količini nafte pa moramo prišteti še fosilna goriva, ki smo jih porabili, ko smo vodo polnili, prevažali, jo hladili najprej v trgovini in nato še v domačem hladilniku. Energija se porabi tudi, ko gre za komunalni odvoz plastenk in njihovo morebitno recikliranje.

Če bi želeli ponazoriti vso omenjeno energijo z nafto, si predstavljajte, da vsakič, ko izpraznite litrsko plastenko, v njej porabite tudi četrt litra nafte. Si predstavljate, za kakšne količine nafte gre, ko začnemo operirati z globalnimi številkami? V ZDA na primer ocenjujejo, da gre samo za vodo v plastenkah na leto 17 milijonov sodčkov surove nafte." Več preberite tukaj.

če plačam plastenko
0,38 €
0,38 €
0,41 €
0,41 €
in kupim toliko plastenk dnevno
1
4
1
4
mesečna poraba
11 €
45 litrov
45 €
180 litrov
12 €
45 litrov
50 €
180 litrov
letna poraba
135 €
540 litrov
540 €
2.160 litrov
150 €
540 litrov
600 €
2.160 litrov
poraba v 3 letih
400 €
1.620 litrov
1.610 €
6.480 litrov
450 €
1.620 litrov
1.800 €
6.480 litrov

Za primer vzamimo podpultni filter Vario, iz katerega vas liter vode stane le 0,004 €. Če upoštevamo letno porabo vode v plastenkah 4 članske družine, ki znaša 540 eur, bi z uporabo filtra Vario prihranili več kot 400 eur. Letna menjava filtra vas bo stala le borih 86 eur! In seveda boste lahko vodo uporabljali tudi za pripravo hrane. Filter si lahko ogledate tukaj.

ustekleničena voda

 Nekatere prednosti, ki jih prinaša vodni filter:

- iz vode boste odstranili škodljive in nevarne snovi, ravno tako boste izboljšali njen okus. V primeru, da oporečnost vode v vodovodu nenadoma naraste, boste varni pred nevarnimi posledicami!

- vedno imate na voljo svežo vodo in ni vam potrebno skrbeti, da bo le-te zmanjkalo

- vodo boste uporabljali tudi za pripravo hrane, kar je v primeru uporabe plastenk predrago in neizvedljivo!

- 10x nižja cena od ustekleničene vode

- izognete se težkemu prenašanju plastenk iz trgovine

- ohranjali boste čistejše okolje. Ali se zavedate koliko plastenk letno odvrže v okolje človek, ki kupuje ustekleničeno vodo?!

- prihranili boste precej denarja kjub temu, da boste pili kvalitetnejšo vodo, kot je ustekleničena
 
 

Ustekleničena voda je lahko škodljiva!

Oglej si video tukaj!

 
  
Oglejte si našo celotno ponudbo! Iz menuja izberite področje, ki vas zanima.
   


 
Vprašanja in odgovori:


Klikni tukaj

Vodni sistemi, filtri za vodo, filtracija vode

 

Prehranska dopolnila